Profile

"Photobucket" Farhain
Hey readers. Thank you for visiting my site. My name is Farhain . 16 years old and i stay in penang. I hate backstabbers.. Do stay if you like my blog but if you hate just back off ! Life has always been a huge roller coaster ride for me and now I'm really getting tired of it. I just wanna put everything down and let go.
Music

please don't go away
Tuesday, November 27, 2012

Assalamualaikum. At last selepas beberapa menghilang , aku kini telah kembali. Alhamdulillah , SPM telah habis. Aku telah kembali lepas beberapa bulan memerangi peperangan seumur hidup ini.

Sepanjang peperiksaan SPM , aku telah belajar banyak perkara yang tiada dalam buku. Kalau dah tak da dalam buku aku baca kat mana ?? Haa . Ni nak cita ni.

Sepanjang SPM , pengorbanan ibu bapa tidak ternilai. Mak aku hari2 bangun awal untuk buat solat hajat untuk anak dia ni. Aku pon kadang2 tak bgun. Ayah aku walaupun sibuk , tetap pastikan aku dapat makanan pada hari2 yang ada paper petang. Mak aku akan call lepas paper untuk tanya
Mak : ha , harini macam mna ? Ok ka tak ? .
Aku: ok kott.
Mak : kenapa hari2 kena ada kot ? Boleh dapat A?.
Aku : err. InsyaAllah.

Kalau nak taw tu dialog WAJIB , hari2 aku dengar. Aku siap boleh hafal soalan mak aku. Aku nak tunjukkan yang walaupun mak aku sibuk bekerja , dia masih ada masa nak call bertanyakan keadaan aku.

Sebak rasanya bila fikir balik. Lihatlah betapa BESAR dan TIDAK TERNILAINYA PENGORBANAN MEREKA. Tetapi kita ? Renung-renungkan dan selamat termenung.

Remaja sekarang , yang depa taw 24 jam , boypreng depa. Pagi , petang , malam asyik nak mcj dengan boypreng. Ehh , ingat. Mak bapak lagi penting. Tengok bila kita terjatuh , kita cakap ' oh mak kau jatuh.' itu contoh ! Tak pernah dalam sejarah pulak aku dengar kalau nak melatah depa sebut ' eh boypreng/hubby/bie/abg/papa kau' or whatever la yang korang panggil. Yang aku cukup tak boleh belah budak2 sekarang kalau couple panggil ' mama papa' Ya Allah , gelinyaaa !

Ok , back to the topic. So , SAYANGI dan HARGAILAH mereka ketika mereka masih hidup. Mereka tu aku refer tu parents. Bukan boypreng korang tu. Aku tulis bukan nak tunjuk bagus. Aku pon manusia biasa. InsyaAllah , aku akan praktikkan apa yang aku tulis.

Tweet me. I'll surely hit you back !

Withlove,
fafalovesyou
Published with Blogger-droid v1.7.2
12:50 AM

Tagbox



Affiliates

Anith Fatin Hadirah Eira Fatnin Han Alfi Hujan petang Rain Scream Fatin Fadzil Jasymei Kayif Aina Yuhanis Muji Amsyar Hazirah Wadie * aku malas nak list semua in order. So just bare with it.

Wishlist

Good SPM Result
DSLR
Guitar
A good hockey player
A good blogger

Layout by 16thday
Resources One Two Three


src='http://www.vincentcheung.ca/jsencryption/jsencryption.js' type='text/javascript'>